Budownictwo i architektura : Taiwan Pop Music Center / Visiondivision

Najnowszy wpis Visiondivision na konkurs Taiwan Pop Music Center ma na celu przekroczenie liczby odwiedzających w totalną eskapizm popu .
W różnych dzielnicach, które wykorzystują efekt głównej wieży i określonych kątów światła, cały budynek rozszerza się dramatycznie z dość niskiego budynku w oddali do spektakularnej bryły światła, gdy się zbliży.
Więcej o projekcie, w tym zdjęcia i dalszy opis projektu po przerwie.
W centrum pop, Star District znajduje się przestrzeń biurowa i sale prób w elastycznej dużej przestrzeni, którą można łatwo modyfikować, aby dostosować się do konkretnych potrzeb.
Wszystkie pomieszczenia biurowe i sale prób można dostać się wewnętrznie przez otaczające ściany.
Ulice i małe place w tych blokach będą ważnym obszarem do łączenia się z artystą i otoczeniem gościa z lokalnymi artystami i pracownikami biurowymi pracującymi w budynku.
Dodatkowy gwiezdny pałac obejmuje ustawienie hotelowe dla artystki z apartamentem na najwyższym piętrze oraz ekskluzywny basen, który tworzy szklana miska, którą można oświetlić wieżą.
Hala zewnętrzna to płaska powierzchnia otoczona murami z trzema poziomami balkonów z każdej strony.
Dymiące maszyny pozwalają, aby przestrzeń była zamaskowana jako chmura za pomocą.
Platformy chmurki.
zamontowany na szynie z systemem świateł i dźwięku, który może obsługiwać scenę w dowolnym miejscu na arenie jako dach dla artysty lub jako osobny element podkreślający przedstawienie.
Domy na żywo znajdują się w centrum budynku, połączonego zarówno z areną zewnętrzną, jak i dzielnicą handlową.
Te żywe domy mają różne skale i postaci dla różnych występów.
Wszystkie żywe domy, z wyjątkiem tych najmniejszych, mają dziury, które na dachach wystają z wieży, aby dotrzeć do scen.
Spokojny park rekreacyjny znajduje się pośród domów na żywo, pozwalając ludziom na chwilę relaksu podczas zwiedzania kompleksu.
Domy mieszkalne są tak usytuowane, że można do nich dotrzeć osobno poza kompleksem, aby ułatwić kontrolowane nocne zajęcia.
Sala główna zapewnia wyjątkowe doznania koncertowe, ponieważ duże znaki interpunkcyjne w dachu są oświetlone.
Spadzisty obszar obserwatora jest zrobiony z szklanych belek, które mogą emitować światło na plac audytoryjny, tworząc epicki foyer dla przybywających tłumów.
Dach nad widownią staje się pochyłym tarasem w dół do dzielnicy handlowej z widokiem na cały kompleks.
W dzielnicy handlowej użytkownicy mogą odwiedzić centralny plac z wieżą, holem sławy oraz wielką grupą barów i sklepów, które są kontynuowane na pochyłym tarasie na dachu głównej audytorium.
Napisy: Ulf Mejergren i Anders Berensson, 3D od Andresa Morelli
[patrz też: beton architektoniczny skład, studnia głębinowa koszt, beton architektoniczny w kuchni ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Artykuł dotyczy tematów: beton architektoniczny skład beton architektoniczny w kuchni studnia głębinowa koszt