Nowoczesna architektura : Xi An Jiaotong-Liverpool University Administration & Information Center / Aedas

dzięki uprzejmości Aedas, ltd Architekci: Andy Wen.
Aedas Lokalizacja: Suzhou, ChRL, Chiny Zespół projektowy: Larry Wen, Johnson Ma, Kevin Wang, David Fung, Kevin Yan, Hui Liu, Jessica Cao, Lily Xin, Anthony Ruan, Weiwei Wei, Huiying Huang i Elizabeth Tse Klient: Suzhou Industrial Park Education Development & Investment Company Inżynier budownictwa: Suzhou Architecture Design & Research Institute Co., Ltd.
Rok projektowania: 2008 Rendering: Silkroad Digital Technology Co., Ltd.
Będąc częścią kampusu Xi.
An Jiaotong-Liverpool University, Aedas project Xi Centrum Administracyjno-Informacyjne Uniwersytetu Jiaotong-Liverpool zostało uhonorowane nagrodą architektury przyznawaną przez Asia Pacific Commercial Property Awards 2009.
Projekt został zaprojektowany przez Andy ego Wen, dyrektora projektu w Chinach.
diagram przepływu wiatru Centrum Administracyjno-Informacyjne znajduje się w pięknym otoczeniu w Parku Przemysłowym Suzhou, gdzie panuje harmonijne współistnienie bogatych tradycji kulturalnych miasta i jego szybkiego rozwoju gospodarczego z dogodnym ruchem.
Ma skomplikowany program składający się z centrum administracyjnego, centrum nauki i zasobów, centrum szkoleniowego i centrum aktywności studentów.
Wszystkie programy połączone są pustkami wewnątrz budynku, zgodnie z koncepcją kamienia Taihu, kamienia ozdobnego używanego do ozdabiania tradycyjnych chińskich ogrodów.
Diagramy 02 Z czasem erodowane przez wiatr i wodę wapień znajduje się na dziesiątkach wysp i wzdłuż linii brzegowej otaczającej jezioro Taihu po zachodniej stronie miasta Suzhou.
Kamień znajduje się w różnych kolorach, kształtach i rozmiarach i został doceniony przez chińskich uczonych w starożytności.
Jako takie przestrzenie stały się funkcjonalnymi przestrzeniami, które pozwalają budynkowi na interakcję z otaczającym środowiskiem i stają się naczyniem, które przyciąga ludzi do środka.
Zdjęcie dzięki uprzejmości Aedas, ltd.
Centrum administracyjne i informacyjne sąsiaduje z dwiema głównymi osiami deptaka w kampusie.
Laboratoria znajdują się od strony wschodniej, a budynek klasy od północy.
Będzie to dynamiczna przestrzeń gromadzenia w przyszłości.
wizerunek dzięki uprzejmości Aedas, ltd
[więcej w: deski elewacyjne, beton dekoracyjny, beton na ścianę ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Artykuł dotyczy tematów: beton dekoracyjny beton na ścianę deski elewacyjne